Поклик дзвонів

Височить у нас в центрі села церква. Два куполи з хрестами, наче два небесні воїни, день і ніч стоять на варті, відганяючи нечисту силу і стихійні лиха. Простесенька дзвіниця пишається своїм призначенням, її дзвони сповіщають людей і про р; дощі, і про журбу. Коли настає неділя чи якесь свято за церковним календарем, і маленькі дзвони по солов’їному виспівують дзінь-бам. В перекладі на людську мову і означає: радість вам дам.

А коли хто помре, великий дзвін гомонить на все село сумним тоном: бам, баї бам. Це означає, покійник вже там, (маючи на увазі: безсмертна душа померла людина уже перебуває в іншому світі). Дзвонар хреститься, коли починає свою благородну працю, читаючи 50-ий псалом «Помилуй мене, Боже…» Люди запитують його, хто помер, і, схиливши голови, теж хрестяться.

Поруч храму є базарище, кожний відвідувач якого має можливість водночас побувати і в церкві, поставити свічку перед святими іконами або просто постоят послухати православне богослужіння. Сама атмосфера церковна дуже гарно вплив; на наше змучене життєвими тривогами серце. Біля Божого дому обов’язково тре( перехреститись, а якщо це йде чоловік, то зняти шапку. Наша церква — це най духовна матінка, вона усіх пригортає у свої обійми. Радіє за праведних і мшг грішних.

21 листопада вшановано день святого архангела Михаїла. По всіх церкві правилася торжественна Літургія, християни з великою радістю слухали пропові своїх священиків. Ми переконливо повинні знати, що у світі — як в духовному, так і матеріальному — нічого випадкового не буває. Усе є наперед передбачене Богом д; всього існуючого, як на землі, так і на небі. (2 кн. Макавейська, 7 гл. 22-23 ст.).

Господь живе в неприступному світлі, смертна і падша людина усього не МОУ. збагнути своїм розумом, лише вірою правдиво-несуєтною і чистим серцем можна наблизитись до Божества. (Йова, 38 гл.). Існує небесна ієрархія: вища, середня і нижча в складі ангельського світ Серафими, Херувими, Архангели і Ангели. Ангели найближчі друзі людського рол посередники між Богом і нами. Вождем небесного воїнства є архангел Михаїл, що перекладі з єврейської мови означає «Хто Яко Бог». Він скинув з неба бунтівного духа який тепер зветься сатаною, та з ним багатьох інших злобних духів. Добрі Ангели навіюють людям гарні думки І гарні почуття, а злі демони навпаки, внушають усе погане і зле Кожен з нас при святому хрещенні отримує від Бога ангела-хранителя, який при щирій вірі підтримає нас у скрутну хвилину.

Свого часу, наприклад, у колах залізничників широкого резонансу набула така історія. Стрілочник вийшов з будки, щоб перевести стрілку на вільну колію для потяга, що наближався. І раптом помітив, що назустріч потягу біжить його трирічний синок. Щоб врятувати його, треба було кинути стрілку, але тоді станеться залізнична катастрофа з численними жертвами. Тоді батько всім серцем звернувся до Бога «Нехай буде воля твоя святая», перехрестився і повернув стрілку з заплющеними очима. Коли прогуркотіли вагони, поспішив до місця, де мав бути малюк, щоб знайти хоч останки його тіла. А синок, склавши на грудях руки, доліниць спокійно лежав на землі не ушкодженим, а в очах не було ані тіні переляку. На запитання, як він здогадався лягти, син відповів: «Якийсь світлий і добрий крилатий хлопець нахилився наді мною і пригнув до землі саме так». І тоді стрілочник зрозумів, що на йоге молитву до Господа Ангел Божий врятував малюка.

Тож відгукуймось на ангельські церковні дзвони, не забуваймо про щирі молитви і сподіваймося на своє спасіння.

Очень интересный интернет-магазин мебели. Сайт mobster.kiev.ua предлагает качественную мебель в Киеве. Широкий выбор на любой вкус. Каждый товар имеет детальное описание.

Автор: Василий Боровой

Известный блогер. Публикую статьи в различных интернет изданиях с 2007 года. Пишу на разные актуальные и интересные темы. Эксперт в сфере ведения блогов, информационных и новостных сайтов.

Полезная статья

Благовещение Богородицы. Проповедь

Во имя Отца, Сына и Святаго Духа! Сегодня сердце наше радуется и душа поет, потому …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *