Лікарі — це Божі слуги

Поліклініка чи лікарня чимось схожі на монастир, а люди, в білих халатах прирівнюються до тих, хто несе свою службу перед Богом і людьми в чорних рясах. Усе кругом спокійно, не чути грубих слів, усі смиренні та ввічливі одне до одного.

Кожний з нас хворіє за особисті гріхи, то і звертаємось до Господа Молитвою про помилування, аби він послав нам кваліфікованого лікаря. В першу чергу добре і ласкаве слово його дає гарний початковий результат. Людина починає вірити і надіятись, що саме цей лікар його врятує. Більшість медичних працівників — віруючі люди, і при кожному лікуванні вони звертаються до Господа такими словами: «Боже, допоможи», А хворій особі у цю мить неначе на серці легше стає. І ще інші застосовують вигуки: «Потерпіть трішки, у вас все буде гаразд, пригадайте святих мучеників, яких Божа благодать укріпляла у різних муках, а ви — мученик тільки на декілька хвилин чи годин».

Пригадую семінарські роки студентства, там усе було на вищому рівні, в тому числі і медичне обслуговування. Хто, наприклад, мав проблеми із зубами — не переживав, бо знав, що стоматолог мав дар переконливого слова, кажучи; «Садись, детка в кресло, если будет больно, дай знак мне, милое дите, не бойся, с тобой есть Ангел-хранитель», і взявши в руки потрібні медичні інструмента, тихо прошепотів: «Господи, благослови». Процедура проходила успішно і майже безболісно.

Були часи, коли людей лікували угодники Божі молитвами або травами, деякі з них були священнослужителями і водночас талановитими хірургами. У нашу епоху таких людей у світі дуже мало. Ми, віруючі, у своїх недугах в першу чергу звертаємось до Бога, щоби він нам простив наші життєві зловживання -гріхи, що породжують різні болячки. Ставимо у Церкві: свічки о здравії, особливо перед іконою прославленого лікаря великомученика святого Пантелеймона, сповідаємось і причащаємось, а далі по благословінню батюшки звертаємось до лікарів, бо вони послані Богом для людей. Кожен духовний отець своїх прихожан попереджує, щоб вони у жодному разі не звертались до самозванців та неуків у медичній справі. Вони не вилікують людину, а, навпаки, затягнуть хворобу, тоді буде набагато Гірше. Дуже приємно, що наші районні і сільські лікарні добросовісно ставляться до недужих. Хвала їм від Бога і людей! Але горе тим, котрі є глухі, німі та черстві до людської біди. Ми не повинні забувати почуття вдячності тим, хто врятував нам життя на якийсь час, адже всі ми — смертні.

Одна молода жінка знайшла свою долю і була щасливою, та не довго. Страшна хвороба руйнувала її організм. На сто таких хворих одужувала тільки одна особа. Вона дуже переживала, і ось одного разу у сні побачила Христа Спасителя в терновому вінці, облитого кров’ю. Підійшовши до неї. Він з батьківською любов’ю сказав: «Бачу печаль душі твоєї». В тяжкій хворобі і у всіх твоїх стражданнях я допоможу тобі. Операції не лякайся, вона дасть тобі не смерть, а життя». Хвора прокинулася і попросила зі сльозами на очах невідкладно її оперувати. Прохання було виконане. Після операції хірург сказав, що не очікував такого успіху, бо був переконаний, що вона не перенесе цієї процедури. «Бачу у цьому — зазначив він — руку Всевишнього».

Не нарікаймо на когось за наші недуги, а краще звернімось до Господа, до Пресвятої Богородиці і усіх святих угодників. Виправляймо свої погані вчинки і обов’язково звернімося до лікаря. Дай, Боже, щоб наші медпрацівники завжди були насторожі будь-яку хвилину і змогли надати першу допомогу збіднілому населенню. Хоч вони — лікарі і самі знаходяться не на вищому рівні матеріального забезпечення, але як би це не було, не забуваймо про людяність.

Спасибі нашому Творцю за лікарів, що вони у нас є.

Автор: Василий Боровой

Известный блогер. Публикую статьи в различных интернет изданиях с 2007 года. Пишу на разные актуальные и интересные темы. Эксперт в сфере ведения блогов, информационных и новостных сайтов.

Полезная статья

Благовещение Богородицы. Проповедь

Во имя Отца, Сына и Святаго Духа! Сегодня сердце наше радуется и душа поет, потому …

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *